miercuri, 7 februarie 2018

Ziua 4 - 07.02.2018 - Creativity in teaching and training & how to use music, art, ICT and outdoor activities in education

Ziua 4 - 07.02.2018 - "Creativity in teaching and training & how to use music, art, ICT and outdoor activities in education", am vizitat "DRENTS MUSEUM" un loc unde TIC, arta si muzica au un rol deosebit. "DE GROOTSTE POPPENHUIS VAN NEDERLAND" este un program educativ, care vine in ajutorul profesorilor din diferite domenii (istorie, muzica, TIC etc), unde copiii vor fi fascinati de personajele din muzeu. Isi pot alege un personaj si acesta ii va conduce prin toate incaperile casei, le va povesti din punctul sau de vedere diferite situatii. De asemenea, pot alege un personaj care sa vorbeasca in oglinzile care se regasesc in fiecare camera. A fost un exemplu bun de activitate care a imbinat muzica, arta si TIC intr-un mod creativ.
Am desfasurat "Treasure hunting", o metoda olandeza care se desfasoara in aer liber. Poate fi utilizata la orice disciplina si motiveaza elevii sa descopere "invatare prin descoperire". Grupul de 24 de cadre didactice a fost impartit in 6. Fiecare grup a primit cate o harta si un numar de 12 obiective importante din Assen (Biblioteca Assen, Drents Museum etc) si un traseu marcat pe harta. Timp de doua ore am descoperit cele 12 obiective.
Workshop-ul "Music, colors and creativity" ne-a pus imaginatia la contributie. Am avut de realizat un colaj cu tema "primavara". Ne alegeam un loc la masa si pictam pe muzica, cand se oprea muzica, inaintam un pas la dreapta si continuam pictura celui din dreapta.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu